Putnički Brod „Sveti Nikola“

Brod je projektovan i izgrađen u skladu sa standardnom brodograđevnom praksom i zahtevima važećih propisa za ovu vrstu brodova i područje plovidbe.
Putnički brod je katamaranskog tipa. Nadgrađe se nalazi na glavnoj palubi koja predstavlja salon za smeštaj putnika – izletnika, mini bar, sanitarne prostorije i na pramcu VIP salon. Iz hodnika broda ide se kružnim stepeništem koje vodi na palubu nadgrađa.
Kormilarnica je na palubi nadgrađa na prednjem delu ispred prostora za putnike, u kojoj je predviđen boravak i izvesnog broja putnika – izletnika. Ulaz na putnički brod je na levom boku i sa pramca. Palubni put se nalazi oko celog broda.

Brod poseduje tehničku ispravnost, tako da se naši putnici mogu osećati bezbedno u toku plovidbe.

Kapacitet putničkog broda Sveti Nikola je 50 osoba.

Brod je namenjen za panoramsko razgledanje Ovčarsko Kablarske klisure, plovnom putanjom od restorana Plaža, jezero Međuvršje do Ovčar Banje.
Turistički program obuhvata panoramsko razgledanje zaštićenog prirodnog područja klisure, istorijsko-verskih znamenitosti, u trajanju do dva sata u jednom pravcu.
Oaza prirodnih lepota, velelepnih vikend naselja i žive reči o Srpskoj veri, tradiciji i manastirima u Maloj Srpskoj Svetoj gori, učiniće svakom pojedincu posebno uživanje tokom krstarenja.

U prostoru predviđenom za putnike prezentovaće se video-audio prezentacija pomenutih potencijala na monitorima plazma televizora. Za organizovane turističke grupe obezbeđen je turistički vodič, koji će vršiti prezentaciju pomenutih potencijala, za vreme plovidbe brodom.

Kontakt

Restoran „PLAŽA“
Jezero Međuvršje, Čačak

Telefoni:
+381 32 5596 218